چای کله مورچه ای یا سی تی سی نوعی چای است که در فرآیند تولید آن از یک روش خاص برای خرد کردن برگهای چای استفاده میشود. با ما همراه باشید تا با این نوع از چای بیشتر اشنا شوید.
سی تی سی یا CTC روشی برای تهیه برگ های چای است که اولین بار در سال 1930 سوسط ویلیام مک کرچ در آسام هند مورد استفاده قرار گرفت و بعدها به مناطق دیگر از جمله ایالات دیگر هند و سراسر افریقا گسترش پیدا کرد. CTC از سه کلمه Crush به معنی خرد کردن، Tear به معنی گسستن و Curl به معنی پیچیدن تشکیل شده است و مجموعه پردازش های روی برگ چای است. این روش در شمال کشور ایران نیز مورد استفاده گرفته است و به چای کله مورچه ای شهرت دارد.
تولیدکنندگان آن معتقد بودند که این روش پردازش روی برگ چای باعث می شود تا چای سریعتر دم بکشد و آماده سرو شود. همچنین عطر و طعم قوی تری خواهد داشت. این روش نسبت به روش های دیگر تولید چای مقرون به صرفه تر بوده و به همین جایگاه خود را در بین تولید کنندگان چای حفظ نموده است. همچنین در این روش سلولهای چای می شکند و بهتر اکسیده شده و طعم آن مطلوب تر و قوی تر می شود.