خواص چای سیاه :اگر شما هم طرفدار چای هستید و این نوشیدنی دلپذیر در برنامه غذایی شماست با ما همراه باشد تا از فواید این نوشیدنی گرم و محبوب ایرانی ها آگاهی پیدا کنید.بهتر است این نوشیدنی را بدون شیرین کننده مصرف کنید تا از فواید آن بهره مند شوید.
خواص چای سیاه
♥ خاصیت آنتی اکسیدانی دارد
آنتی اکسیدان ها به عنوان یک سری از مزایای سلامتی شناخته شده اند. و مصرف آنها می تواند به حذف رادیکال های آزاد و کاهش آسیب سلولی در بدن کمک کند. پلی فنول ها نوعی آنتی اکسیدان هستند که در برخی غذاها و نوشیدنی ها از جمله چای سیاه یافت می شود. گروههایی از پلیفنولها، از جمله کاتچینها، تافلاوینها و تیاروبیگینها، منابع اصلی آنتیاکسیدانها در چای سیاه هستند و ممکن است سلامت کلی را تقویت کنند. و طبق مطالعاتی که دانشمندان انجا داده اند این نوشیدنی باعث کاهش کلسترول و قند خون می شود.
♥ سلامت قلب را تقویت می کند
چای سیاه حاوی گروه دیگری از آنتی اکسیدان ها به نام فلاونوئیدها است که برای سلامت قلب مفید است. فلاونوئیدها را می توان در سبزیجات، میوه ها و شکلات تلخ نیز یافت. مصرف منظم آنها ممکن است به کاهش بسیاری از عوامل خطر بیماری قلبی کمک کند، از جمله فشار خون بالا، کلسترول بالا، سطح تری گلیسیرید بالا و چاقی.
♥ کلسترول LDL “بد” را کاهش می دهد
بدن حاوی دو لیپوپروتئین است که کلسترول را در سراسر بدن منتقل می کند. LDL به عنوان لیپوپروتئین بد در نظر گرفته می شود زیرا کلسترول را به سلول های بدن منتقل می کند. در مقابل، HDL به عنوان لیپوپروتئین “خوب” در نظر گرفته می شود زیرا کلسترول را دور می کند. زمانی که LDL بیش از حد در بدن وجود داشته باشد، می تواند در شریان ها رسوب کند و باعث رسوبات مومی به نام پلاک شود. این می تواند منجر به مشکلاتی مانند نارسایی قلبی یا سکته شود. برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف چای ممکن است به کاهش کلسترول LDL کمک کند . محققان به این نتیجه رسیدند که چای سیاه به بهبود سطح کلسترول در افراد در معرض خطر بیماری قلبی یا چاقی کمک می کند.
♥ سلامت روده را بهبود می بخشد
علاوه بر این، چای سیاه حاوی خواص ضد میکروبی است که مواد مضر را از بین می برد و با کمک به ترمیم پوشش داخلی دستگاه گوارش، باکتری های روده و ایمنی را بهبود می بخشد.
♥ به کاهش فشار خون کمک می کند
فشار خون بالا تقریباً 1 میلیارد نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می دهد. و می تواند خطر نارسایی قلبی و کلیوی، سکته مغزی، از دست دادن بینایی و حملات قلبی را افزایش دهد. خوشبختانه، تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی شما می تواند فشار خون شما را کاهش دهد. نوشیدن چای سیاه به صورت روزانه، و همچنین ترکیب سایر اصلاحات سبک زندگی مانند استراتژی های مدیریت استرس ، ممکن است برای افراد مبتلا به فشار خون بالا مفید باشد.
♥ به کاهش خطر سکته کمک می کند
سکته مغزی زمانی رخ می دهد که یک رگ خونی در مغز مسدود شود یا پاره شود. این دومین عامل مرگ و میر در سراسر جهان است. خوشبختانه 80 درصد سکته های مغزی قابل پیشگیری هستند. به عنوان مثال، مدیریت رژیم غذایی، فعالیت بدنی، فشار خون و سیگار نکشیدن می تواند به کاهش خطر سکته کمک کند.
جالب توجه است، مطالعات نشان داده اند که نوشیدن چای سیاه ممکن است به کاهش خطر سکته نیز کمک کند. محققان دریافتند افرادی که بیش از سه فنجان چای (چه سیاه یا چای سبز) در روز می نوشند، در مقایسه با افرادی که کمتر از یک فنجان چای در روز می نوشند، 21 درصد کمتر در معرض خطر سکته مغزی قرار دارند.
♥ سطح قند خون را کاهش می دهد
از دیگر خواص چای سیاه میتوان گفت سطح قند خون را کاهش می دهد. افزایش سطح قند خون ممکن است خطر ابتلا به عوارض سلامتی مانند دیابت نوع 2، چاقی، بیماری های قلبی عروقی، نارسایی کلیه و افسردگی را افزایش دهد. هنگامی که شکر مصرف می کنید، لوزالمعده هورمونی به نام انسولین ترشح می کند تا قند را به ماهیچه ها برساند تا برای انرژی استفاده شود. اگر بیش از نیاز بدنتان قند مصرف کنید، قند اضافی به صورت چربی ذخیره می شود.
چای سیاه یک نوشیدنی غیر شیرین عالی است که به افزایش استفاده از انسولین در بدن کمک می کند. انسولین هورمونی است که هنگام مصرف قند ترشح می شود. چای سیاه یک نوشیدنی غیر شیرین عالی است که می تواند به بهبود استفاده از انسولین و کاهش قند خون کمک کند.
♥ به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک می کند
چای سیاه حاوی پلی فنول است که ممکن است به مبارزه با سلول های سرطانی در بدن کمک کند. اگرچه مصرف چای سیاه سرطان را درمان نمی کند، اما ممکن است به کاهش رشد سلول های سرطانی کمک کند.
♥ تمرکز را بهبود می بخشد
چای سیاه به دلیل محتوای کافئین و اسید آمینه ای به نام L-theanine می تواند به بهبود تمرکز کمک کند. این اسید آمینه فعالیت آلفا را در مغز افزایش می دهد که می تواند به بهبود تمرکز و هوشیاری کمک کند.