یکی از دمنوش های پرخاصیت که در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد چای ترش است. چای ترش با نام علمی L.Hibiscus sabdariffa، از خانواده Malvaceae میباشد. رنگ این چای قرمز است و طعمی تقریبا ترش مانند دارد. این دمنوش گیاهی سرشار از ویتامین C است و دلیل ترش بودن آن نیز به خاطر وجود اسیدسیتریک و ویتامین C فراوان آن است.
چای ترش که به نام های چای مکی، چای قرمز یا چای روزل هم شناخته می شود از کاسبرگ گل جامائیکا یا گیاه چای ترش تهیه می شود.
منشأ اصلی این گیاه آفریقاست و در کشورهای دیگری همچون آسیا و استرالیا و بسیاری از مناطق گرمسیر جهان کشت میشود. در ایران نیز این گیاه در سیستان و بلوچلستان کاشت می گردد.