خواص چای ترش

یکی از دمنوش های پرخاصیت که در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد چای ترش است. چای ترش با نام علمی L.Hibiscus sabdariffa، از خانواده  Malvaceae می‌باشد. رنگ این چای قرمز است و طعمی تقریبا ترش مانند دارد. این دمنوش گیاهی سرشار از ویتامین C است و دلیل ترش بودن آن نیز به خاطر وجود اسیدسیتریک و ویتامین C فراوان آن است.

چای ترش که به نام های چای مکی، چای قرمز یا چای روزل هم شناخته می شود از کاسبرگ گل جامائیکا یا گیاه چای ترش تهیه می شود.

منشأ اصلی این گیاه آفریقاست و در کشورهای دیگری همچون آسیا و استرالیا و بسیاری از مناطق گرمسیر جهان کشت میشود. در ایران نیز این گیاه در سیستان و بلوچلستان کاشت می گردد.

طرز تهیه چای ترش

برگهای چای ترش را در آب جوش ریخته و حدود 5 دقیقه صبر کنید تا چای دم بکشد. سپس آن را صاف‌کرده و میل کنید. باتوجه‌به ذائقه خود می‌توانید آن را شیرین کنید. نعنا تازه، دارچین، آب‌لیمو و زنجبیل نیز می توانید به آن اضافه کنید.

شربت چای ترش

این گیاه را به صورت شربت و سرد نیز می توان سرو نمود. شربت چای ترش نیز همان خواص دمنوش را دارد. این شربت را با گیاهان سنتی دیگر همچون چای سبز، دارچین، اسطوخودوس و … ترکیب می شود.

طرز تهیه شربت چای ترش

برگهای چای ترش را در آب  به مدت یک ساعت خیس کنید. از صافی رد کره و سپس شکر یا عسل و آبلیمو یا گلاب و همچنین تخم شربتی را به آن اضافه کنید. چند تکه یخ در آن ریخته و سرو کنید.

موارد منع مصرف چای ترش

زنان باردار، شیرده، و افرادی که تحت هورمون درمانی هستند بدون تجویز پزشک از مصرف این چای خودداری نمایند.

این چای برای افرادی که فشار خون پایین دارند توصیه نمی شود.

خواص چای ترش

  • این دمنوش در بهبود بیماری دیابت موثر است و مشابه انسولین عمل کرده و سطح گلوکز را کاهش می دهد.
  • این دمنوش برای رفع عطش و رفع گلودرد و سرفه و عفونت و سرماخوردگی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
  • این دمنوش سرشار از آنتی اکسیدان بوده و برای پوست و مو و کاهش چربی خون مفید است.
  • موجب کاهش فشار خون شده و توصیه میشود افرادی که افت فشار خون دارند در مصرف این دمنوش دقت فرمایند.
  • این دمنوش خاصیت ضد سرطان داشته و از روند رشد سلولهای سرطانی جلوگیری می کند.
  • چای ترش میزان گلوکز و نشاسته را کاهش داده و همین امر باعث کاهش وزن در افراد می گردد.
  • این دمنوش به دلیل غنی بودن از ویتامین C موجب تقویت سیستم عصبی و سیستم ایمنی بدن شده و خاضیت ضدافسرگی و ضد التهابی دارد.
  • این دمنوش همچنین موجب پاکسازی کبد شده و از آن در برابر بیماری ها محافظت می کند.
  • این چای برای قلب نیز مفید بوده و باعث کاهش تری گلیسیرید و کلسترول خون میشود و از بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری می نماید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up