روش صحیح دم کردن چای: چای یکی از محبووب ترین و پرطرف دارترین نوشیدنی ها در کشور ایران است و در اکثرمجالس و دورهمی های ایرانی استفاده می گردد. در ادامه قصد داریم شما را با روش صحیح دم کردن چای آشنا کنیم.
چگونه یک چای خوش طعم و عطر دم کنیم
جنس قوری: جنس قوری تاثیر مستقیمی روی طعم چای دارد. ممکن است جنس برخی از ظروف سبب کهنه یا جوشیده شدن چای و به دنبال آن از بین بردن عطر و طعم چای شوند. بهترین جنس قوری برای شیشه ای و یا چینی است. ممکن است ترکیبات آب که باعث جرم می شود باعث کدر شدن رنگ چای شوند.
آب سرد: همیشه از اب سرد برای دم کردن چای استفاده کنید. بدین صورت که اب سرد را درون کتری بریزید و صبر کنید تا آب جوش بیاید و بعد از اینکه آب جوش آمد کمی صبر کنید تا دمای آب به دمای 88 درجه برسد. برگ های چای را درون قوری ریخته و با کمی آب سرد آن ها را قبل از دم کردن بشویید و سپس درون قوری بریزید و 5 دقیقه صبر کنید تا چای دم بکشد. بهتر است از آب تصفیه شده برای این کار استفاده کنید.
نکته: شستن برگ های چای قبل از دم کردن آلودگی های برگ چای را از بین برده و همچنین شستن باعث خوشرنگ تر شدن چای می شود.
نکته: زمان دم کشیدن چای سیاه با توجه به نوع چای ای که انتخاب می کنید متفاوت می باشد.
نکته: زمان دم کشیدن چای بسته به نوع چای مصرفی متفاوت است. به طور مثال برای دم کشیدن چای ایرانی بهتر است 10 الی 20 دقیقه صبر کنید. همچنین بهتر است چای را تازه دم مصرف کنید زیرا به مرور زمان خاصیت خود را از دست می دهد.
نکته: مصرف چای سیاه با معده خالی به دلیل وجود کاتچین بالایی که دارد بر روی کبد اثرات مخربی خواهد گذاشت. چای را دو ساعت بعد از وعده های غذایی بنوشید تا مانع از جذب آهن مواد غذایی نشود.
نکاتی درباره نگهداری از برگ های چای
- از نگهداری برگ خشک چای در یخچال پرهیز کنید
- برای حفظ کیفیت چای آن را درون ظروف دربسته شیشه ای و یا چینی و به دور از گرما، رطوبت و نور نگهداری کنید.
- به تاریخ انقضا حک شده بر روی بسته چای دقت کنید. عمر مفید چای به نوع آن بستگی دارد و معمولا بین 18 ماه تا 2 سال است.
- از قرار دادن چای در کنار این مواد، بخصوص سیر، پیاز، آبلیمو و… خودداری کنید.