انواع چای

آشنایی با انواع چای: هدف از تهیه این مقاله آشنایی با انواع چای است. با ما همراه باشید. انواع چای براساس نوع فرآوری خود قابل تمایز هستند. از لحاظ سنتی، چای بر اساس درجه و دوره تخمیر شدن برگ‌ها، به گروه‌های زیر طبقه‌بندی می‌شود:

چای سفید

چای سفید از گلبرگ های تازه گیاه چای تولید می شود. چای سفید در نور طبیعی آفتاب خشک شده و اکسیده و تخمیر نمی‌شود. کم‌ترین میزان کافئین در چای سفید موجود است و مهم‌ترین مرکز کشت چای سفید در جهان، در استان «فوجیان» چین قرار دارد. این نوع چای در کشورهای دیگر به غیر از چین، کمتر شناخته شده‌است و اغلب این شناخت با عرضه چای سفید به شکل کیسه‌ای و نیز چای سفید سرد و فوری، بیشتر شده‌ است.

چای سبز

چای سبز گونه‌ای چای است که از برگ‌ها وجوانه‌های کاملیا سیننسیس که فرایند تخمیر و اکسیده شدن چای معمولی را نگذرانده به دست می‌آید. اصالت چای سبز یه کشور چین بر میگردد اما تولید و توزیع آن به سایر کشورهای شرق آسیا نیز سرایت کرده‌است. فرایند اکسیداسیون پس از گذشت زمان اندکی از طریق حرارت یا با بخار که یک روش سنتی ژاپنی است یا به وسیله بو دادن آن در تابه‌های داغ، به عنوان یک روش سنتی چینی متوقف می‌شود. برگ‌های چای را می‌توان به شکل برگ‌های جداگانه یا تبدیل شده به حبه که برای تولید چای باروتی استفاده می‌شود، برای خشک کردن کنارگذاشت. فرایند اخیر، زمان‌بر بوده و به عنوان نمونه تنها برای چای‌های زرین با کیفیت بالا استفاده می‌شود. چای یک یا دو روز پس از چیدن، فرآوری می‌شود.

چای اولونگ

اولونگ یا چای اولونگ  به نوعی از چای گفته می‌شود که در اثر اکسیداسیون ناقص برگه‌های چای تولید می‌شود. این چای معمولاً در کشور چین تولید می‌شود. عمل اکسیداسیون در حد فاصل بین استانداردهای زمانی مربوط به چای سبز و چای سیاه متوقف می‌شود. فرایند اکسیداسیون دو تا سه روز به طول خواهد انجامید.

چای قرمز

چای قرمز همان چای سیاه  تخمیر شده است که می‌گذارند برگ‌های چای به‌طور کامل اکسیده شود. چای سیاه در بیشتر نقاط جنوب آسیا (هند، سریلانکا، بنگلادش، پاکستان و غیره)، و نیز در سده اخیر دربسیاری از کشورهای آفریقائی از جمله کنیا، بروندی، روآندا، مالاوی و زیمبابوه متداول بوده‌است.

چینی‌ها آن را «چای سرخ» می‌نامند زیرا رنگ مایع دم کرده آن سرخ است. غربی‌ها هم آن را «چای سیاه» می‌گویند چون برگ‌های چایی که معمولاً دم می‌کنند به رنگ مشکی است.

چای پوئر

یکی از انواع چای های تخمیر شده با طعمی منحصر به فرد است که در استان یون نان، چین تهیه می شود. چای پوئر هم مانند انواع چای سبز، چای سیاه و چای سفید از برگ های گیاه Camellia sinensis تهیه می شود. این نوع چای طی یک فرایند تخمیر طبیعی تهیه می شود سپس به شکل فشرده (کیک گرد) در آمده و برای مدت طولانی نگهداری می شود تا عطر و طعم بهتری پیدا کند.

چای زرد

یکی از انواع چای های تخمیر شده با طعمی منحصر به فرد است که در استان یون نان، چین تهیه می شود. چای پوئر هم مانند انواع چای سبز، چای سیاه و چای سفید از برگ های گیاه Camellia sinensis تهیه می شود. این نوع چای طی یک فرایند تخمیر طبیعی تهیه می شود سپس به شکل فشرده (کیک گرد) در آمده و برای مدت طولانی نگهداری می شود تا عطر و طعم بهتری پیدا کند.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up