در این مقاله به چند روش ساده برای تشخیص چای مرغوب و طبیعی از تقلبی اشاره شده است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
♦ در یک لیوان مقداری چای بریزید. سپس آب جوش یا نیمه جوش بر روی آن بریزید. در صورتی که چای تقلبی و حاوی اسانس باشد شروع به رنگ دادن میکند. چای اصل و خالص به آرامی شروع به رنگ دهی می کند. و دم کشیدن کامل آن حدود 15 تا 20 دقیقه زمان می برد.
♦ آزمون یک ساعت: چای در لیوان ریخته و پس از یک ساعت به آن توجه کنید اگر رنگ چای کدر و سیاه شده باشد حتما دارای مواد شیمیایی بوده و تقلبی است. اما اگر بعد از یک ساعت رنگ چای بدون هیچ تغییری ثابت و خوشرنگ باقی ماند، یک چای مرغوب بوده که رنگ آن یک رنگ کاملا طبیعی و بدون هیچ مواد شیمیایی و رنگی میباشد.
♦ چای کاملا طبیعی و مرغوب حدود 15 الی 20 دقیقه زمان لازم دارد تا دم بکشد و عطر و طعم خوش آن خارج شود.
♦ ریختن چای درون آب سرد: یکی از راههای دیگر برای تشخیص چای اصل ایرانی و شناخت کیفیت چای بهاره، ریختن چای درون یک فنجان آب سرد و آزمایش اصل بودن آن است. به این صورت که پس از ریختن چای در آب سرد اگر همان اول چای رنگ بدهد، یعنی چای شما غیر طبیعی است و اصل نیست.